ESTANTENE/Mizah&Geyik
ESTANTENE/Mizah&Geyik
ESTANTENE/Mizah&Geyik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Mizah, fıkra, geyik, diziler
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Astroloji bir bilim değildir

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 150
Kayıt tarihi : 12/10/10
Nerden : İzmir

Astroloji bir bilim değildir  Empty
MesajKonu: Astroloji bir bilim değildir    Astroloji bir bilim değildir  I_icon_minitimePerş. Ekim 14, 2010 5:27 am

Astroloji bir bilim değildir.Kişinin doğduğu an ve konumuna göre etkin yıldızların çekim gücünü "Astronomi" biliminin hesaplama yöntemlerinden yararlanarak bulur. Bu aşamaya kadar bilimsel nitelik taşıyan Astrolojinin halk arasındaki önemi bundan sonraki yorumlarına ilişkindir.

Saniye farkıyla doğan ikizlerin karakterleri ve astrolojik tanımları birbirlerinin aynısı olmakla beraber, gerçek karakterleri birbirlerinde çok farklı olabilmektedir.

Astroloji karakter yapısında ana etmen olan kalıtımı hiç dikkate almaz.

K işilerin birbirlerine yaklaşmalarına, tanışmalarına ve hatta sonrasına belli ölçüde katkıda bulunan astrolojik "bilgiler", ayrılık hallerinde de ciddi teselli kaynaklarını oluşturmaktadır.

Ancak en büyük yararı yorumlarını profesyonelce yapanlaradır.
Ülkemiz işsizlikten kırılırken, bu becerikli zat'ı muhteremlerin aç kaldıkları hiç vaki değildir. Bu "mesleği" icra edebilmek için sadece zekâ yeterli değildir.

Astrolojinin kaynağına inildiğinde Yunan mitolojisi öykülerine rastlanır.

Bu öykülerdeki tanrıların insansı yaşamları ve yaşamlarındaki "Dallas" dizisini kıskandıracak tavırları, özellikle mirasçıları için hayli dikkat çekicidir.


Önümüzdeki haftalarda bu öyküleri sizlerle paylaşacağız.

Aslan burcu ve Herkül:

Tanrılar tanrısı Zeus'un hem kız kardeşi hem de saygıdeğer karısı (baş kadını) olan Tanrıça Hera, Zeus'tan intikam almak için, Argolis Ovası Nemea'ya yenilmez bir aslan gönderir. Ekhidna'nın Orthos köpeğiyle birleşerek meydana getirdiği bu canavar aslan çevreyi kasıp kavurmuş. İni Arima Dağında olan Ekhidna'nın yarattığı bu canavar aslanın karşısına yine Herkül çıkmış. Canavar aslanla amansız bir mücadele veren Herkül, bu savaştan galip çıkmasını bilen taraf olmuş. Herkül'ün bu zaferini kutlamak için bu bölgede iki yılda bir Nemea Zeus'u onuruna Nema oyunları düzenlenirmiş. Bu oyunların, bir yılan sokmasından ölen Nemea kralının oğlu Opheltes'in anısı için Herkül tarafından düzenlendiğine inanılır. Bu ve bunun gibi birçok kahramanlıkları olan Herkül'ün o müthiş tanrısal gücünün, Ekhinda'nın yarattığı bu aslanın gücü ile birleşerek Aslan burcunun güçsel yapısıyla özdeşleştiği ortadadır.


Başak burcu ve Astrae:

Başak burcunun sembolü bir mite göre tanrılar Tanrısı Zeus'un Themis'ten olan kızı Astrae'dır. İnsanların erdem ve mutluluk çağı olarak adlandırdıkları Altın Çağda, insanların arasında yaşadığı söylenir. Adaletli, saf ve temiz, güzeller güzeli Astrae, Altın Çağ sona erip de dünyada ahlaksızlar ve ahlaksızlıklar belirmeye başlayınca buna dayanamayarak geldiği yer olan gökyüzüne çekilmiş ve Başak Burcu olmuş. Başak Burcu’nun eskilerde olduğu gibi bakire bir kadınla simgelenmesi, günümüzde de saf, temiz,erdemli ve güzel bir kadın figürüyle resmedilir.

Terazi burcu Anibus ve Athena:
Yunan çoktanrıcılığının en ünlü ve önemli tanrılarından biri olan Athena, ilgilendiği adalet ve yargı sebebiyle Terazi burcunun da yöneticisi kabul edilir. Athena için mitler "Zeus'un kafasından çıkan kızı" derler. Buna neden olarak da ; Athena'nın Zeus'un kafasından tepeden tırnağa silahlı olarak çıkmış olmasıdır. Savaşçı bir ruha sahip olan Athena için, Atina kentinin koruyucusu ve ruhu da denir. Mitolojide Kadim Mısır'ın Ölüler Kitabı'nda ölü ruhların kalpleri bir terazi yardımıyla tartılıyor ve onun içindeki iyilik ve kötülüklerin miktarları ortaya çıkıyordu. İyilik tarafı ağır basan ruhlar hemen orada ödüllendiriliyor, kötülük tarafı ağır basanlar ise cezalandırılıyorlardı. Kadim Mısır inancında bu işlemi Çakal Başlı Tanrı diye adlandırılan Ölüler Tanrısı Anibus yapıyordu. Bu efsanelere dayanarak bu burca Terazi denmektedir.

Akrep burcu Orion ve Artemis:
Denizler Tanrısı Poseidon'un oğlu, dev Orion,iyi bir avcı ve aynı zamanda çok yakışıklıydı. Titan'lardan Theiay'la Hyperion'un kızı Gün Doğuşu ya da diğer adıyla Şafak Tanrıçası Eos, yakışıklı erkeklere meraklı bir tanrıçaydı. Orion'u gören Eos, onu beraber olmaya çağırır. Bu davete hem çok sevinen hem de çok böbürlenen Orion, sağda solda bunu anlatıp, kendini övmeye başlayınca Tanrı Apollon kızar ve Toprak Tanrısı diye mitlerde geçen ama aslında bir tanrı değil, kozmik bir güç olan Gaia'ya Orion'u dev bir akrep göndererek öldürmesini ister. Kimi kaynaklarda ise Orion Aitolia Kralı Oinopion'un kızı Merope'yi baştan çıkarmaya kalktığı için kör edilmiş, daha sonra da bir takım yıldız haline getirilmiş, kendisiyle birleşmek isteyen ve başaramayan Artemis'in kışkırtmasıyla onu topuğundan sokup öldüren akrep de armağan olarak burç yapılmış. Orion yıldızının akrep Burcu’ndan hep uzaklaşmakta olmasının nedeni buymuş. İlk hikayede bahsedilen ise, yollanan akrepten kaçmaya çalışan Orion denize dalar, bu sırada Orion'u gören ve onun yakışıklılığından etkilenen Artemis, oklarını akrebe yöneltir. Akrebi vurup öldürür ama, bu arada Orion'u da vurmuştur. O da Orion için o sırada yükselmekte olan takım yıldıza Orion, diğer tarafta kalan takımyıldıza da Akrep adını verir.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://lord35.yetkinforum.com
 
Astroloji bir bilim değildir
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ESTANTENE/Mizah&Geyik :: Diğer Bölümler :: Burçlar-
Buraya geçin: